Blackfoto hond: Een Blackfoto maken in mijn fotostudio, vind ik erg leuk om te doen. Nu het weer steeds niet al te best is, en ik bovendien ook een erge koukleum ben heb ik de fotostudio weer opgebouwd. Wat is nu een blackfoto vraag je je misschien af? Dat is dus een foto met een zwarte achtergrond.

In de paardenwereld is het maken van een blackfoto ook erg populair.

Ik had bij collega fotografen al vaak gezien dat ze een mooie spiegelende ondergrond gebruikten voor hun foto’s en het leek mij ook erg leuk om daar eens mee te experimenteren.

Op internet vond ik een bedrijf waar ik de platen kon bestellen in het formaat wat ook nog in de auto paste zodat er geen extra verzenkosten bij kwamen.

Blackfoto hond

Na even wat voorzichtig wennen aan de gladde plaat, voelden mijn modellen zich snel op hun gemak en durfden ze het aan om op het gladde oppervlak te gaan liggen of zitten en gingen ze relaxt op de foto. ( meer blackfoto’s )

Blackfoto hond

Honden laten zich net als kinderen niet dwingen, zeker als ze zich ongemakkelijk voelen kun jet het maken van mooie foto’s wel vergeten! Het is dus ten zeerste aan te raden om hiervoor alle tijd te nemen.

Leuke ideeën voor een fotoshoot kun je vaak wel op pinterest vinden, en dan zelf aan de slag! Alhoewel je buiten wel meer mogelijkheden hebt om meer verschillende foto’s te maken, lukt het met een beetje hulp in de fotostudio meestal ook wel om toch wat variatie in de fotoshoot te brengen.

Natuurlijk kan het gebruikmaken van zgn ‘probs’ ook helpen om de foto wat op te leuken! Ik heb gebruik gemaakt van een aantal speeltjes en een mooi rood kussen. Zie mijn foto’s op instagram