Corona Tips

Corona Tips? van een hondenfotograaf?

Nu het gewone leven er opeens heel anders uitziet en we dagelijks en aantal corona update’s krijgen, en ellende overheerst, is het nu juist tijd om ook leuke dingen te ondernemen.

Gedwongen thuis zitten

Misschien mag je niet werken en heb je ineens veel tijd voor je hond. Of moet je thuiswerken,en ook nog op de kinderen passen. En als ze op school zitten ook nog eens voor schooljuffrouw of meester spelen….

Ik kan me voorstellen dat dat niet meevalt.

corona nieuws op tv
Foto genomen van de tv met mijn smartphone

Vergeet je Camera niet!

Als je op pad gaat voor de noodzakelijke boodschappen, neem dan je camera/ telefoon mee. Vergeet niet alles wat er nu in je leven gebeurt vast te leggen met je camera voor later!

Er komt een tijd dat dit voorbij is en waar we tegen onze kinderen en familieleden zullen zeggen, weet je nog? Wat een toestand was het toen….

En wat is het dan waardevol om herinneringen aan deze, ook wel speciale tijd te kunnen bekijken in een fotoalbum.

Want ondanks de grote ellende die het virus veroorzaakt zorgt het ook voor saamhorigheid. Meer tijd voor je gezin en de hond en situatie’s die toch speciaal zijn.

Elke dag op de tv zie je hoe ernstig de situatie is en hoe het virus om zich heen slaat

Strenge supermarkt maatregelen

Supermarkten waar je niet meer samen in mag. Karretjes die ontsmet moeten worden, cassière die achter een scherm zitten. En vakkenvullers met een speciale jas aan met houd anderhalve meter afstand er op.

Coop supermark in Corona tijd
Mijn moeder in de plaatselijk Coop Supermarkt

Als je niet aan het werk bent, heb je nu misschien tijd om je vakantie foto’s eens door te nemen en er een mooi fotoalbum van te maken.

Bij Albelli bijvoorbeeld kun je dit online doen, of bij het Kruidvat, of de Hema en zijn er ook vaak wel leuke kortings-acties

Heb je nu veel oude foto’s die je eigenlijk wel wilt digitaliseren, dan is daar een handige app voor android en voor de iphone die het gemakkelijk maakt.

Of een andere manier om oude foto’s digitaal te maken: kun je hier lezen . Het is zowieso wel leuk om weer eens je foto’s door te spitten en herinneringen op te halen aan die mooie vakantie of “back to memory lane” te gaan.

In mijn vorige blog staan ook nog foto tips

Gemiste verjaardag feestjes

Een aantal van mijn zwagers en schoonzussen waren afgelopen week jarig, maar door de corona geen verjaardags visite.

TIP

Iemand kwam op het idee mijn schoonzus te verassen met een filmpje waar de hele famillie wat leuks had ingesproken voor de jarige. Wat was ze er blij mee!

En ben je alles even helemaal zat……. walk the dog!

walk the dog

Meer nieuws en tips

honden fotografie tips
Honden Fotografie Tips: De 5 mooiste plekjes in Friesland

Honden Fotografie Tips : 5 mooiste plekjes in Friesland   De 5 mooiste plekjes in Friesland Honden Fotografie Tips Bij hondenfotografie buiten, heb je natuurlijk ook mooie plekjes nodig om foto’s te kunnen maken! En het is ook erg handig dat het onderwerp van de hondenfotoshoot, los mag lopen! Vooral als je actiefoto’s wilt gaan maken is het wel handig dat het gebied waar je bent ook een losloop gebied is en je niet op

5 Tips om mooiere honden foto’s te maken

5 tips om honden te fotograferen. Honden fotograferen is iets wat ik het liefste doe. Het meest staan natuurlijk mijn eigen honden model op mijn foto’s. Maar hoe maak je nu mooie foto’s van jouw hond?   Tip 1: Wat voor foto heb je in gedachten? Als je een idee in je hoofd hebt, hoe de foto er uit zou moeten kunnen zien moet je eerst de goede locatie vinden. Maak niet direct een foto als

You cannot copy content of this page