Empower Foto Challenge: Leren, Uitproberen en Volhouden

Empower Fotochallenge Keizerfotografie

De Empower Foto Callenge:

De Empower foto challenge draait om leren, uitproberen, anders kijken, en vooral volhouden.Elke twee weken een half jaar lang, krijgen we een nieuwe foto opdracht. Het kan soms ontmoedigend zijn als je foto niet wordt gekozen, maar juist dan is het belangrijk om door te zetten en te profiteren van de waardevolle feedback van topfotografen Craig Turner Bullock en Charlotte Reeves. Deze keer waren er ook een aantal gastdocenten bij, die allemaal een eigen opdracht voor ons hadden uitgekozen en de inzendingen beoordeelden.

Mijn foto-inzending, een foto van de drie flatcoats Flip, Mila en Floortje van eigenaar Frouke Hesselink, was aanvankelijk geselecteerd als een van de favorieten. Helaas haalde deze uiteindelijk net niet de top 10. Toch is de foto challenge een geweldige leerervaring. De feedback die je krijgt, is ontzettend nuttig en helpt je om je foto’s nog verder te verbeteren. Soms gaat het om hele kleine aanpassingen. In mijn geval had ik met een iets andere crop (het gaat echt om minieme veranderingen) hoger kunnen eindigen.

Ik doe mee aan deze challenge om mijn fotografievaardigheden te verbeteren en om nog meer te leren. Deze laatste challenge van de reeks (Embark, Emerge, Empower) is veruit de moeilijkste. Het draait echt om de kleinste details en er is geen top 20 meer; alleen de beste 10 krijgen een vermelding. Het leren houdt echter niet op bij je eigen foto. Ook de beoordelingen van de foto’s van andere kandidaten van over de hele wereld bieden waardevolle inzichten.

Kortom, de Empower foto challenge is een uitdagende maar uiterst leerzame ervaring die mij helpt om mijn passie voor fotografie naar een hoger niveau te tillen.

 

Immie Keizer honden fotograaf

Keizer Fotografie - Immie Keizer

Ik heb meer dan 22 jaar ervaring in het werken met honden. En kan met ze lezen en schrijven zoals ze dat zeggen. Naast werken in mijn eigen honden trimsalon ben ik  sinds 2019 werkzaam als professioneel honden fotograaf.  Verder fok ik sinds 2002 zo nu en dan een nest Flatcoated Retrievers onder de kennelnaam “Pepper’s Reflection” Ik heb dus ook veel ervaring met pups. In mijn vrije tijd ben ik sinds 1997  vrijwilliger bij de Flatcoated Retrieverclub als puppy tester. Deze test brengt de aanleg en en het karakter van de pup  in kaart, zodat de fokker de pups met de best passende baas kan matchen.

Naast hondenfotografie kun je bij mij ook een Cakesmash fotoshoot boeken, voor je baby zijn of haar 1e verjaardag.

Verder vind ik het leuk om mee te doen aan foto wedstrijden voor honden fotografen en heb Inmiddels met enkele van mijn foto’s ook Awards gewonnen.

Empower Foto Challenge: Leren, Uitproberen en Volhouden

You cannot copy content of this page