End of Emerge

unleashed-emerge-Keizerfotografie

Emerge Challenge

unleashed-emerge-Keizerfotografie

De start van Emerge

Na het voltooien van de Fotografie opleiding Embark, mocht ik door naar het vervolg de “Emerge” challenge. Emerge bood me een unieke kans om dieper in de wereld van fotografie te duiken en mezelf als fotograaf te ontwikkelen. Ik leerde anders te zien naar de omgeving waar ik altijd fotografeer. Moest op zoek naar andere locaties voor de verschillende opdrachten. Anders kijken naar locaties, weten hoe het licht op bepaalde tijdstippen van de dag zou zijn.

Het Experiment met Technieken

Wat de opleiding ‘Emerge’ zo opmerkelijk maakt, is het nadruk leggen op experimenteren met verschillende technieken. Gedurende de zes maanden kreeg ik de kans om verschillende aspecten van fotografie te verkennen, van portretfotografie tot landschapsfotografie, van pannen tot het maken van silhouetten. Elke opdracht bood een nieuwe uitdaging en vereiste het aanleren van nieuwe technieken.

Een van de meest gedenkwaardige opdrachten was de silhouette fotografie opdracht. De foto’s waren prachtig en het was ontzettend leuk om te doen.

Ik vond het zgn pannen het lastigste onderdeel, dat viel nog niet mee met mijn snelle honden. Bij pannen beweeg je de camera mee met de hond/onderwerp het is de bedoeling dat in vedergeval de kop scherp is en de achtergrond vaag wordt. Het is een techniek die je veel moet oefenen voordat je het onder de knie hebt.

Stavoren-vuurtoren-singelier
fantastic-unleashed-challenge
De opdracht Pantastic maak een pfoto door gebruik van de pan techniek

Tijdens de Emerge challenge weer veel nieuwe dingen geleerd, en ook anders leren kijken naar mijn omgeving. Het was leuk om met de andere dogphotographers van over de hele wereld deze uitdaging aan te gaan.

En ook van hun werk heb ik genoten en van de feedback die we kregen bij elke foto die was ingeleverd door iedereen was heel leerzaam. 

Nu misschien verder naar Empower? ik twijfel nog omdat ik toch een beetje in tijdnood kwam, iedere twee weken een nieuw opdracht inleveren is toch wel veel en de lat ligt heel erg hoog.

wordt vervolgd

You cannot copy content of this page