FAQ

De fotoshoot duurt gemiddeld anderhalf tot 2 uur. Tot de locatie waar ik afspreek, worden geen reiskosten in rekening gebracht. Na de fotoshoot maak ik een selectie van de foto’s en zet deze in een beveiligde online photogallery waarvan je een link krijgt. Daar kun je het aantal foto’s passend bij de fotoshoot die je geboekt hebt uitzoeken. Daarna worden alle uitgekozen foto’s nog op professionele wijze door mij bewerkt. Uit de selectie die je hebt gekozen, mag je 6 foto’s kiezen die je in een mini fotoalbum krijgt opgestuurd.

Nee, dat gaat alleen in overleg. Wil je niet dat ik de foto’s daarvoor gebruik, kun je dat aangeven en zal ik dat respecteren. Dit staat ook duidelijk vermeld in de opdrachtbevestiging die je van mij krijgt. Foto’s van honden of andere worden wel gebruikt.

Nee, ik verkoop geen digitale bestanden in hoge resolutie. Ik maak van een gewone foto een uniek kunstwerkje. Hiervoor gebruik ik mijn eigen creativiteit, fotografie skills en speciale bewerkingstechnieken. Ik lever dus geen “gewone foto’s” De fotoshoot is maar een klein onderdeel van wat het uiteindelijke resultaat van je foto’s wordt.

Als de bestanden worden afgedrukt bij een willekeurig fotolab kan ik de kwaliteit niet garanderen en uit ervaring is gebleken dat de resultaten niet zo zijn, als ik bedoeld heb.. Mijn kalibratie en kleurbeheer zijn afgestemd op het fotolab waar ik mee samenwerk.

Als een hond niet los kan, dan maken we de foto’s aangelijnd. De lijn wordt dan later weggewerkt. Of we proberen een locatie te vinden die afgesloten is. Ik ben al meer dan 22 jaar dagelijks professioneel werkzaam met honden, met een beetje geduld en de juiste aanwijzigingen is het altijd nog gelukt om mooie foto’s te maken!

 

Ik zet geen complete families op d foto, maar je kunt bij mij wel een fotoshoot met je gezin en jullie hond boeken. Ik maak ook foto’s van kinderen met hun hond, of  van een baas met de hond. Hier voor is de Outdoor Compleet of Best Friends fotoshoot het meest geschikt.

 

Dat verschilt per type shoot, meestal tussen de anderhalf en twee uur. Er is geen tijdlimiet, kind en hond, pup of kat* bepalen het tempo en ik neem alle tijd die nodig is en las zo nu en dan een pauze in zodat hond en kind even kunnen ontspannen want poseren is best vermoeiend!

Ik zet ook katten op de foto, maar daarvoor gelden wel een aantal voorwaarden. Neem daarvoor eerst even contact op.

 

Zorg dat je hond er op zijn best uitziet, geen klitten heeft of vieze ogen en schoon en droog is. Als je hond aangelijnt moet blijven neem dan een dunne lijn mee als je die hebt of overleg dit even.

Ga je samen met je kind op de foto, stem dan de kleding wat op elkaar af, maar draag kleding waar je jezelf lekker in voelt. Bij voorkeur niet te drukke prints. Je kunt eventueel nog wat extra kleding meenemen zodat je ook nog wat af kunt wisselen. Meer informatie over hoe je je hond kunt voorbereiden kun je hier lezen

Het is altijd handig om een paar extra handen te hebben. Bijvoorbeeld om een balletje te gooien of om de aandacht van de hond vast te houden. Voor zowel jou als voor mij kan dat handig zijn.  Neem ook water een borstel en vooral lekkere beloningssnoepjes mee. En gaan de kinderen ook mee, neem dan ook wat vochtige doekjes mee, zodat je evt vlekjes nog weg kan werken. En die lusten vast ook wel wat lekkers na het poseren 🙂

Foto’s op webformaat zijn geoptimaliseerd voor persoonlijk gebruik op telefoon, pc, social media. Ze zijn voorzien van een klein logo. Foto’s op webformaat zijn niet geschikt om af te drukken.

Als fotograaf schat ik in of de fotoshoot door kan gaan. Het hoeft niet persé zonnig te zijn voor mooie foto’s. De mooiste foto’s worden gemaakt bij bewolkt weer.

Als het de hele dag regent, plannen we een nieuwe afspraak. We hebben daarover een paar uur voor de fotoshoot nog contact.

Ik fotografeer ook katten of andere huisdieren. Maar dat doe ik in de studio thuis in Stavoren.

Als je je kat buiten op de foto wilt, kunnen we bekijken wat er eventueel mogelijk is. Veiligheid staat voorop, maar de kat moet ook aanwezig blijven tijdens de fotoshoot! Als de kat steeds wegloopt uit het gebied en opgezocht moet worden, wordt het een dure fotoshoot.

De meeste klanten bestellen van hun favoriete foto’s een zgn “wall-Art ”  in de vorm van een canvas, acryl, hexagon, cirkels etc. Ik kan daar van tevoren voorbeelden van laten zien met jouw foto’s.

Neen daarvoor ook een kijkje op de pagina Wall-Art  Hier kun je enkele voorbeelden zien van hoe een wall Art Collectie bij jou in huis er zou kunnen uitzien.

You cannot copy content of this page