Foto Challenge Emerge

En opeens was het weer zover! De foto challenge Emerge (het vervolg op de foto challenge Embark van vorig jaar) begon op 1 maart. Weer elke 2 weken een foto opdracht inleveren. Het eerste thema was “Framed” Maak een foto waar de hond in een frame is geplaatst. En dat kan van alles zijn, een deur, een poort of bomen, een natuurlijk frame noem maar op.

Ik had ideeën zat , maar alles is nog erg doods en dor in het bos. Een natuurlijk frame was te triest. De hele week op pad om locatie’s te vinden. Eindelijk een super mooie locatie gevonden, maar ja zwarte honden tegen een donkere achtergrond is ook niet echt erg mooi. Gek werd ik ervan, als ik thuis de foto’s bekeek was het toch allemaal net niet je van het!

De deadline naderde en pas gisteren op de laatste dag maar een foto ingeleverd, maar echt tevreden was ik niet. Het is geen top 10 of 20 foto ben ik bang. Nou ja na de feedback, kun je nog een andere foto inleveren, als je alle foto’s 12 foto’s voor de deadline inlevert doe je aan het einde van de challenge mee voor de prijzen en oorkonde ronde. Je mag na de feedback je foto aanpassen of veranderen, je hele serie ingediende foto’s wordt op het einde van alle opdrachten nogmaals beoordeeld.

Uit elke opdracht worden 20 foto’s geselecteerd, en uit die 20 worden nog eens 10 gekozen. Vorige keer deden er over de 100 fotografen mee. Op het einde waren er toch nog wel een stuk of 80 over.

Vandaag begint de 2e opdracht spaced-out maak een foto met veel negatieve ruimte, het moet duidelijk zijn dat de foto om het onderwerp draait dat is altijd een hond of een kat mag ook. Weer twee weken de tijd, ik hoop dat deze opdracht me beter af gaat….

FotoChallenge Keizer-Fotografie

Meer nieuws en tips

honden fotografie tips
Honden Fotografie Tips: De 5 mooiste plekjes in Friesland

Honden Fotografie Tips : 5 mooiste plekjes in Friesland   De 5 mooiste plekjes in Friesland Honden Fotografie Tips Bij hondenfotografie buiten, heb je natuurlijk ook mooie plekjes nodig om foto’s te kunnen maken! En het is ook erg handig dat het onderwerp van de hondenfotoshoot, los mag lopen! Vooral als je actiefoto’s wilt gaan maken is het wel handig dat het gebied waar je bent ook een losloop gebied is en je niet op

5 Tips om mooiere honden foto’s te maken

5 tips om honden te fotograferen. Honden fotograferen is iets wat ik het liefste doe. Het meest staan natuurlijk mijn eigen honden model op mijn foto’s. Maar hoe maak je nu mooie foto’s van jouw hond?   Tip 1: Wat voor foto heb je in gedachten? Als je een idee in je hoofd hebt, hoe de foto er uit zou moeten kunnen zien moet je eerst de goede locatie vinden. Maak niet direct een foto als

vachtverzorging-hond-fotoshoot
Vachtverzorging Fotoshoot

Hoe verzorg je nu de vacht van hond of kat het beste voor en fotoshoot Vachtverzorging Tips voor de fotoshoot De planning Vachtverzorging en Wassen Voor een fotoshoot kan wassen soms wel nodig zijn, je wilt wel dat de hond schoon op de foto komt. Bij een kat zal dit moeilijker gaan, maar zorg bij langharige rassen wel dat de vacht goed uitgeborsteld is. Voor katten is ook een zgn droogschuim shampoo te krijgen. Wat

You cannot copy content of this page