Honden Fotografie Tips: De 5 mooiste plekjes in Friesland

honden fotografie tips

Honden Fotografie Tips : 5 mooiste plekjes in Friesland

 

Honden fotografie tips d e5 mooiste plekjes in Friesland Bakkeveen

De 5 mooiste plekjes in Friesland

Honden Fotografie Tips

Bij hondenfotografie buiten, heb je natuurlijk ook mooie plekjes nodig om foto’s te kunnen maken!

En het is ook erg handig dat het onderwerp van de hondenfotoshoot, los mag lopen!

Vooral als je actiefoto’s wilt gaan maken is het wel handig dat het gebied waar je bent ook een losloop gebied is en je niet op de bon wordt geslingerd door een boswachter of de terrein beheerder.

Voor je hond is het ook heerlijk om tussen de fotoshoot door even te kunnen ontspannen! en even los te mogen rennen.

Zuidwest Friesland

Ik begin direct maar dicht bij huis, bij Oudemirdum in het mooie Gaasterland

Hier is, nadat het oude losloopgebied werd gesloten inmiddels een nieuw gebied gekomen waar je hond los mag lopen en waar je diverse mooie plekjes kunt vinden om je hond op de foto te gaan zetten.

Er zijn leuke paadjes waar mooie varens naast groeien en ook een leuk veldje met diverse leuke boomstronken die je in je foto’s kunt gebruiken en waar je actie foto’s kunt gaan maken.
Voor hondenfotografie is dit wel een van mijn favoriete plekjes dicht bij huis. Losloop gebied Oudemirdum
honden fotografie tips 5 mooiste plekjes Gaasterland

Honden Fotografie Tips: Mijn Favoriet

Onlangs heb ik het losloopgebied bij Bakkeveen ontdekt, een super mooie locatie, met mooie heidevelden mooie bomen die het erg leuk doen op foto’s.

Honden mogen er het hele jaar door loslopen. Ik was hier een paar weken terug (half augustus) en toen stond de heide prachtig in bloei. Ik geloof dat het dit jaar door de warmte vroeger was dan anders.

Ook was er op 1 plek nog water te vinden, maar de poel die het dichtste bij het parkeer terrein lag was opgedroogd.

Een prachtig afwisselend gebied en  vlak bij het parkeer terrein!

Na afloop heb ik nog even een kopje koffie gedronken in het bospaviljoen naast het parkeer terrein. Het parkeer terrein is gelegen aan de Mjuntsterwei 16. Gratis parkeren. Voor kinderen is er ook nog een doolhof speeltuin.

Honden fotografie Tips - Water Actie Foto's van je Hond

Het is erg leuk om water actie foto’s te maken in ondiep water, spectaculair gespetter in ondiep water doet het altijd erg goed op een foto! Op het strand van Lemmer is het water eerst vrij ondiep en daarvoor erg geschikt. mooi is het om vlak voor zonsondergang foto’s te gaan maken of morgens vroeg als het licht niet zo hard is. In Lemmer mogen de honden los op het strand tussen 1 okt en 30 april.

Parkeren kan aan de Plattedyk of het vlakbij gelegen grote parkeerterrein. Je kunt ook bij de Beachclub parkeren en na afloop daar wat eten of drinken, de hond mag mee.

Ook in de buurt van Joure is een leuk losloopgebied met water nl de Swettepoel bij Broek. 

vanaf het parkeerterrein loop je direct het losloop gebied in en ben je direct al bij het strandje waar je water actie foto’s kunt gaan maken. Als het mooi weer is kan het er wel druk zijn, en zullen evt badgasten spetterende honden misschien niet zo geweldig vinden, maar voor mooie foto’s is een bewolkte dag mooier dan heel zonnig weer!

portfolio-keizerfotografie-waterfotoshoot

Locatie 4 op mijn Lijstje van favoriete plekjes

Ook een mooi en afwisselend gebied om mooie foto’s te kunnen maken is het losloop gebied bij Heerenenveen, De Heide. Er is veel water te vinden waar je hond naar hartenlust in kan zwemmen, leuke brugjes, bos open veld etc keus genoeg om een mooi plekje te vinden om foto’s te maken. In het voorjaar het Fluitekruid wat het ook altijd leuk doet op foto’s!

Er is een strandje aanwezig voor water actiefoto’s maar van 1 april tot 30 september mogen hier geen honden komen.

Maar zoals ik al zei er is water genoeg waar je hond in kan zwemmen. Er is wel een begrazingsgebied, daar mogen de honden uiteraard niet los. Je kunt ook gemakkelijk parkeren aan de Dreef, vanaf het parkeerterrein loop je zo het losloop gebied in.

Honden fotografie tips oranjewoud

Als laatste Tip Oranjewoud

Ook hier is een gedeelte van het bos losloop gebied en zijn er diverse mooie plekjes te vinden voor hondenfotografie.

Je kunt parkeren bij Oranjestein in Oranjewoud of op de Koningin Juliana weg waar ook restaurant Tjaarda is gevestigd. Handig voor als je na het vele fotograferen dorstig of hongerig bent geworden.

Mooie foto’s van je hond tussen de varens of liggend op een bospad tussen de herfst bladeren zijn leuk om te maken. Of een actiefoto op een bospad.

Als je foto’s maakt in het bos kan het licht een probleem zijn, maak dan foto’s op een plek waar de begroeiing niet zo dicht is en je genoeg lucht kan zien. Let ook op waar het licht weg komt en zorg dat je hond goed wordt belicht, dat er genoeg licht op hem valt.

You cannot copy content of this page