Hondenmodel Happy

Het leven van een honden model.

Het leven van een ‘hondenmodel’ wat houdt dat allemaal in? Wat doet een Hondenmodel? Ik zal mijn model eerst even aan jullie voorstellen zodat jullie haar een beetje leren kennen.

Happy is sinds kort mijn enigste hond en nu ook mijn enige ‘Honden model’ die altijd bij de hand is.  Langzaam begint Happy nu gewend te raken aan dat haar beste maatje Djuna er niet meer is en gaat ze in haar eentje dingen ondernemen tijdens de wandeling. En krijgt ze weer lol in het bedenken van poses. Ja honden rouwen ook, hebben ook verdriet.

Het leven van hondenmodel Happy is allesbehalve saai, en Happy is zoals haar naam al doet vermoeden, altijd ‘Happy’ en meestal bereid om leuk voor mijn camera te poseren. Kijk voor meer foto’s in mijn portfolio

Wie is Hondenmodel Happy:

Happy is een Flatcoated Retriever teefje van net 6 jaar. Ze is geboren in Preztfeld Duitsland op 12-1-2014 .Haar officiële naam is Èowyn Pepper of Firien Wood

Vorig jaar is ze moeder geworden van het Pepper’s Reflection “Happy-Hunter” nest. 12 pups werden er geboren. Olle, Gijs, Joey, Gijs, Jente, Jip, Famke, Salah, Dante, Mila, Nora en Flow. Vier reutje en 8 teefjes. Natuurlijk hebben ze ook allemaal een officiële naam, maar dit zijn hun roepnamen.

Naast hondenmodel is Happy ook een enorme knuffelhond, en mijn allerliefste maatje die het liefst ze de hele dag geaaid en geknuffeld wil worden. Happy is ook dol op knuffelbeesten! Als ze naar buiten gaat wil ze altijd een van haar knuffels meenemen!

Hondenmodel Happy haar hobby’s

Happy is een Flatcoated Retriever en dus een jachthond .   Apporteren is haar lust en leven! Elke week gaat Happy een middag trainen bij een echte trainer.  

flatcoated retriever apporteert bal
Apporteren is Happy haar lust en leven

Happy doet ook mee aan wedstrijden de zgn. jachthonden proeven en workingtesten waar ze allemaal verschillende opdrachten moet uitvoeren op verschillende niveaus en waar je dan een diploma of prijs kunt winnen.

Happy slaapt nooit Alleen

Happy slaapt altijd met een knuffel, maar wisselt haar favoriet wel af, de ene keer is de Ikea rat favoriet, dan weer de kikker of het Ikea konijn. Maar strumphy, de knuffel die ze in het nest had waar ze in is geboren, ligt altijd in haar mand. Happy wil altijd vroeger naar bed dan ik, wat ik dan weer ongezellig vind. Maar op een gegeven moment komt ze me aanstaren net zo lang tot ik haar dan maar “op bed” breng

Het modellenwerk:

Het fijne van het modellen werk is de lekkere beloningen die je krijgt als je het goed doet! en dat je op de meest leuke plekjes komt!

 Poses

Happy blijft ook heel geduldig netjes zitten of liggen als ze zin heeft….Er wordt ook wel wat eigen initiatief van een geoefend honden model verwacht en dat doet Happy dan ook regelmatig.  

Ze gaat dat uit zichzelf half achter een boom staan, of ze gaat in een mooie pose voor de camera staan, leuk natuurlijk maar binnenkort gaat ze wat leuke trucjes leren die leuk zijn voor op de foto!

flatcoated retriever
Kijk eens….is dit geen leuke pose?

Jullie hebben vast wel eens van clicker training gehoord? Daar kun je, naast gehoorzaamheid ook hele leuke kunstjes mee aanleren!

Op Pad met de camera

Regelmatig gaat Happy met mij op pad om mooie foto locaties op te sporen, of te kijken of de struiken en bomen al in bloei staan, de tulpen bloeien of naar een mooie herfst locatie, soms rijden we heel wat af.

Niet zo getraind? En nog niet zo goed luisteren?

Wees gerust, als jou hond nog niet zo goud luistert of lang stil kan zitten zijn er genoeg trucjes om hem toch mooi op de foto te zetten, maar het is wel erg handig als “zit of lig en blijf” er goed in zit 😊

Clickertraining

Wordt vervolgd

You cannot copy content of this page