Natuur fotografie is iets wat de meeste van ons regelmatig doen als er met de camera op pad wordt gegaan. Maar anders dan je misschien denkt kun je eigenlijk onder de meeste weersomstandigheden wel mooie foto’s maken. Het hoeft niet persé mooi zonnig weer te zijn. Want juist in de zomer is het licht overdag hard, en zorgt voor lange harde schaduwen. De beste tijd om in het voorjaar en zomer te fotograferen is vroeg in de morgen en laat in de middag begin van de avond in het zgn Golden Hour.

Deze foto is genomen in de vroege avond met tegen licht wat zorgt voor mooie ” Bokeh” de rondjes op de achtergrond. Je kunt ook goed de gouden gloed van het licht zien.

Natuur foto’s kun je juist ook heel goed maken als het mistig is, dat kan een mooie mysterieuze foto opleveren. En de mist kan helpen om elementen die je eigenlijk niet op je foto wilt te verbergen. Nog een voordeel is je hebt geen last van vervelende schaduwen op je foto. Het is als er mist wordt voorspeld niet altijd overal even mistig. Heel mooi om te fotograferen is van die laaghangende mist over de weilanden of boven slootjes, dat geeft een hele mysterieuze look aan je foto..

Ook in de winter, als er geen sneeuw ligt kun je nog mooie foto’s maken

Hier enkele tips voor mooiere Natuur Foto’s

You cannot copy content of this page