Very Important Dog / Hond in de spotlights

honden fotoshoot franse buldog

Very Important Dog Hond in de Spotlight oftewel VID,

Very Important Dogs gaat deze keer over de bejaarde Franse Buldog Teun, die al heel wat heeft meegemaakt samen met zijn familie.

Een poosje terug kwam Teun met zijn bazin en haar zoontje bij mij voor een fotoshoot.

Het ging niet zo goed met Teun en zijn bazin wilde graag nog een mooie serie herinneringen hebben van haarzelf en haar zoontje met Teun en boekte een Hond en Kind Fotoshoot.

Het werd een erg leuke en gezellige fotoshoot. Ik moest er vaak aan terug denken. Hoe zou het nu met Teun gaan, zou hij nog in leven zijn?

Gelukkig gaat het nog redelijk met Teun, hij geniet nog van de dagelijkse dingen in zijn leven, in zijn eigen tempo en wordt hij lekker door zijn baas vertroeteld.

 

Teun is heel speciaal, een echte Very Important Dog dus!

Hierdoor kwam ik op het idee, om de bazen van de honden die ik heb gefotografeerd wat over ze te laten vertellen in mijn blog.

Hieronder het verhaal van Teun een echte very important dog in klein formaat, nieuwsgierig en een blij hondje, een feestje om mee samen te mogen werken.

Very Important Dog Frande Buldog Teun
Teun

Teun,

Dappere, trouwe vriend. Net 11 jaar geworden, wie had dat ooit gedacht. Je kwam in mijn leven toen je bijna 10 weken oud was, sindsdien altijd dichtbij als een schaduw. 

Je bent vanaf jonge leeftijd een zorgenkindje geweest.  Naast een aangeboren afwijking van je nekwervels heb je oog- en huidproblemen.

En nu je ouder bent is daar nog spondylose bijgekomen. Altijd blijf je vrolijk en speels. Het lopen gaat steeds moeizamer en ben je sneller moe, maar je geniet nog van elke dag.

Knuffelen, in het zonnetje liggen, met water en  de kleine jongen spelen is wat je het liefste doet. Lieve Teun, we hopen dat je nog een poosje bij ons mag zijn.

Very Important Dog Franse Buldog Teun in de spotlight
Teun

Ik ben blij dat Teun er nog is en hoop ook dat hij nog een poosje bij zijn familie mag blijven.

Ras Beschrijving Franse Buldog:

Charmeur met vleermuisoren

De vrolijke Franse buldog, door fans vaak ook “bully” genoemd, zijn sympathieke kleine honden die met hun charme en grote knuffelbehoefte elke hondenvriend om hun poot wikkelen.

Kleine krachtpatsers

De Franse buldog wekt met zijn korte gedrongen lichaamsbouw de indruk van een gespierde compacte viervoeter. Ze hebben een schofthoogte van 30 cm en een gewicht tussen de 8 en 14 kg. Opvallend zijn de grote staande vleurmuisoren boven de hoekige kop en de korte staart. De glanzende vacht zonder onderwol komt voor in verschillende kleuren van veel voorkomende kleuren zoals zwart of wit tot reekleuren, crème of donker gestroomd.

Karakter: kindvriendelijke rakker

Franse Buldoggen zijn ongecompliceerde opgewekte wezens: ze zijn slim, vriendelijk, houden van knuffelmomenten en zijn makkelijk op te voeden. Ze houden – door hun kortademigheid – eerder van korte wandelingen en blaffen bijna niet. Over het algemeen kunnen ze goed met andere honden overweg, zijn ze speels en oplettend. Bovendien zijn ze kindvriendelijk en hebben geen jachtinstinct waardoor ze goed met in huis levende katten of de kat van de buren overweg kunnen. Al deze eigenschappen in combinatie met hun grootte zorgen ervoor dat ze erg geliefde stadshonden zijn.

You cannot copy content of this page